Diego Holzken werd geboren op 6 januari 1993. Van jongs af aan speelt muziek een belangrijke rol in zijn leven. Hij was dan ook altijd bezig met zingen en het draaien van muziek. Op feestjes stond hij vaak met een microfoon in zijn handen liedjes te zingen.

In het najaar van 2015 was Diego op vakantie in Spanje waar op dat moment in een hotel verderop een artiestenreis plaatsvond. De organisatoren van deze reis en tegelijkertijd kennissen van Diego vroegen hem of hij het leuk zou vinden om een nummer te komen zingen tijdens de artiestenavond. Dit was de kans om zijn stem te laten horen aan een groter en voor hem onbekend publiek. Hij zong het nummer ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ van Wolter Kroes. Dit optreden leverde hem veel positieve reacties op en het publiek was dan ook erg onder de indruk van zijn stemgeluid.

In mei 2016 besloot Diego om serieus verder te gaan met zijn zangcarrière als volkszanger. Sindsdien treed hij vaak op in het zuiden van het land en inmiddels verkrijgt hij ook steeds meer bekendheid in de rest van het land.  In deze korte periode heeft hij al een aantal leuke hoogtepunten mogen beleven. Zo heeft hij opgetreden op De Kadefeesten in Maastricht waar jaarlijks een paar duizend bezoekers op af komen, hij heeft als gastartiest opgetreden op de cd presentatie van Django Wagner en Jaman en hij gaat 30 april 2017 op artiestenreis naar het Griekse eiland Kos.

Afgelopen vrijdag 24 november reikte Manfred Jongenelis  het eerste exemplaar uit van Diego Holzken zijn debuut single ‘Alleen jij’.  De tekst en muziek van de single zijn door Manfred Jongenelis geschreven en geproduceerd.  De single is vanaf 6 december overal te downloaden en op 11 december zal de promotie beginnen voor radio en televisie.